Такааа, ето го я. Цонево.
http://maps.google.com/?q=Varna+Bulgari ... 3&t=h&z=12" onclick="window.open(this.href);return false;
Като се правят организирани походи, а и не само, обикновенно началната точка е с.Аспарухово, за да може да се ползват магазините в селото.
На ляво към с.Добромир се намира местността Чудните скали. Ако не сте ходили си заслужава да се видят.
Язовира е красив, но иначе си е като всеки язовир. По някога духа доста силно и дига вълна, така че носете си шприцки задължително.
На този язовир има случаи на потънали лодки от това, че вълните преливат през бордовете и пълнят лодката, защото не са взети мерки.
След стената има един канал 3км. до с.Величково, през който източват язовира. Ако уцелите такова изпускане или се договорите с хората,
може да се пуснете по него до там където се влива в реката. В началото му има и един бързей.
(съжалявам за лошото качество, но снимката е преснимана от снимка на хартия)
Зад моста в ляво има път който е на високо и до водата има приличен наклон и разстояние и ако не треперите много за лодките си,
може да се пързулнете и да се окъпете още с влизането (още малко доза адреналин).
Стигнахме до рекатааа. За съжаление последно като ходих, на много места беше препречена от паднали дървета и ракитак.
След наводненията преди години трябваше да я очистят, но идиотите вместо да извадят дърветата от водата, орязали дърветата покрай реката,
които с корените си укрепват брега. На някои места се влизаше в около 5-6 метра ракитак, без да знаеш какво те чака от другата страна.
По тези причини карайте внимателно. Течението е достатъчно силно, да завлече някой под клоните при едно евентуално обръщане.
Дано някой да ги е натиснал и да са я изчистили, но не знам защо, това ми се струва невероятно.
Иначе реката определено е туристическа от я.Цонево до морето. На устието има огромен плаж, а преди него кръчми

.
Може да имате късмет в морето да има вълни и да си направите и един сърф завършек на похода.
Успех и попътен вятър (в язовира веднъж бях като моторница с един плажен чадър

)