Ай да видим кой ще ни направи застраховката за планината тази година.
Че от миналата година нямам и не ми беше много комфортно .
Планинска застраховка
Moderators: graf_bezuhoff, vandobrev
Re: Планинска застраховка
Абе некой нема ли да разясни тва кво, е кво покрива, как се ползва и т.н. интригуващи подробности
важи ли ти докат си сам на другия край на БГ и т.н. и т.н. и т.н.
миси
П.С. За ного години на всинца Ви, ного здраве, поне две педи под кила и свободно време и кинти за това
важи ли ти докат си сам на другия край на БГ и т.н. и т.н. и т.н.
миси
П.С. За ного години на всинца Ви, ного здраве, поне две педи под кила и свободно време и кинти за това

най-общо ти осигурява възстановяване на разходите за първа помощ: http://www.uniqa.bg/uniqa_bg/cms/bulgar ... /index.jsp" onclick="window.open(this.href);return false;
тъй като ще си правя застраховка, мога да попитам за намаления и да се постарая да имаме застраховка за 21.12.
тъй като ще си правя застраховка, мога да попитам за намаления и да се постарая да имаме застраховка за 21.12.

важи за територията на страната и миналата година важеше и извън маркираните туристически пътеки за туристи
Лина питай що нямаш ... тя дейно пое инициативатаMILS wrote:Ай да видим кой ще ни направи застраховката за планината тази година.
Че от миналата година нямам и не ми беше много комфортно .

Иначе може да се заема и аз но първо ще преговарям малко със застрахователите защото последните само ни бомбеха без да платят нищо ...
сърцат Jumper ... член на "предателски кръг"- Кольо Варварина
Ами да вземем да си кажем кой иска и кой не? Ако важи да ме извозят от река или край река, искам:)
пишете ме и мен
Аз имам от миналата година планинска застраховка на Уника , която е Пакет Стандарт+ Опция 1 Екстремни спортове и хобита. Тия двете ми струваха ок.60 лева за 1 година. Можеш да избереш и допълнителна Опция 2 Спасителна операция на ПСС с хеликоптер, която добавя още 15-30 лева към цената.
От това, което чета като условия - за река не важи.Това си е планинска застраховка - не знам сега ,ако не дай боже, нещо се случи в река, която е в планината дали може да се извърти някакси, но като ги знам застрахователите какви са, по-скоро не. Моят опит засега не е положителен, (пратих им претенция като си счупих зъба като описах, че ми се е случило в планината , но изобщо не ми регистрираха щетата
), но все пак мисля тази година пак да си направя такава застраховка. Според мен дали си струва зависи и от това какви други спортове практикувате освен каяка.
http://www.uniqa.bg/uniqa_bg/cms/bulgar ... /index.jsp" onclick="window.open(this.href);return false;
ЗК „УНИКА Живот” АД ви предлага Планинска здравна застраховка.
Тя покрива всички разходи, направени за оказване на помощ на пострадал от Планинската спасителна служба при:
Нещастен случай в планината или на ски пистата;
Издирване на пострадал в планината;
Лавинна акция;
Транспортиране на пострадал;
Tърсене и транспортиране на загинал в планината.
Планинската здравна застраховка покрива също доболнично и болнично лечение, наложени в следствие на злополука в планината.
При загуба на над 10% от работоспособността, се изплаща процент от застрахователната сума равен на процента загубена трудоспособност. А когато нетрудоспособността в следствие на злополука е над 50%, вие получавате цялата застрахователна сума.
От това, което чета като условия - за река не важи.Това си е планинска застраховка - не знам сега ,ако не дай боже, нещо се случи в река, която е в планината дали може да се извърти някакси, но като ги знам застрахователите какви са, по-скоро не. Моят опит засега не е положителен, (пратих им претенция като си счупих зъба като описах, че ми се е случило в планината , но изобщо не ми регистрираха щетата

http://www.uniqa.bg/uniqa_bg/cms/bulgar ... /index.jsp" onclick="window.open(this.href);return false;
ЗК „УНИКА Живот” АД ви предлага Планинска здравна застраховка.
Тя покрива всички разходи, направени за оказване на помощ на пострадал от Планинската спасителна служба при:
Нещастен случай в планината или на ски пистата;
Издирване на пострадал в планината;
Лавинна акция;
Транспортиране на пострадал;
Tърсене и транспортиране на загинал в планината.
Планинската здравна застраховка покрива също доболнично и болнично лечение, наложени в следствие на злополука в планината.
При загуба на над 10% от работоспособността, се изплаща процент от застрахователната сума равен на процента загубена трудоспособност. А когато нетрудоспособността в следствие на злополука е над 50%, вие получавате цялата застрахователна сума.
бе на теория сички са силни 
ма нас нищът да на покриват, явно по техна преценка откровенно си дириме белята

ма нас нищът да на покриват, явно по техна преценка откровенно си дириме белята

- graf_bezuhoff
От 2 години ползвам застраховка Туризъм в България на ДЗИ.
Покритието е не само за планински спасителни операции, а изобщо за събития по време на туризъм или спорт в свободното време. Така е на хартия. Други впечатления нямам, а и не им разбирам много-много на застрахователите. Споменавам го за сведение, като още един вариант.
ПП http://www.dzi.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis ... &p=0043&g=" onclick="window.open(this.href);return false;
Покритието е не само за планински спасителни операции, а изобщо за събития по време на туризъм или спорт в свободното време. Така е на хартия. Други впечатления нямам, а и не им разбирам много-много на застрахователите. Споменавам го за сведение, като още един вариант.
ПП http://www.dzi.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis ... &p=0043&g=" onclick="window.open(this.href);return false;