снимки

Теми, които не са свързани с останалите.

Moderators: graf_bezuhoff, vandobrev

Locked
manev

Re: снимки

Post by manev »

айдееееееееееееееееее

http://www.whitewater-bg.org/index.php? ... y&catid=47

ЖП пиянде
Image
ТхЪ Мастърр
Image
Ну! Зайец Ну! погоди... този дойде из отдолу
Image
хъммм
Image
Image
сърцат Jumper ... член на "предателски кръг"- Кольо Варварина
manev

Post by manev »

оппааааа
Image

Image
има още в "общата категория. Мисля да направя отделна папка с бензиновите ни щуротии...и не само
kayaso

Post by kayaso »

не е много похвално! :?
това е моята философия :evil:
Demo

Post by Demo »

Представете си следната ситуация: караме си ние по Струма и изведнъж почваме да се разминаваме с бръмчащи джетове, малки и големи моторници и скутери...
Така сигурно се чувстват туристи и байкъри там откъдето са тези снимки. Надявам се, че няма да се качиш до горното плато с него, та да се теглиш с кайта :shock:
Душата търси романтика, задникът - приключение...
manev

Post by manev »

ехеееееее, чудех колко ще издържите с другия тудирин да не ме нахраните :mrgreen:
там където са тези снимки няма жива душа ;)
Направи си допитване до всички магарета дето се търкалят с мене по деретета и ще ти обяснят че категорично отказвам да карам там където има хора или е национален парк, камоли резеват. Предимно се ползват коларски, дърварски и тн. пътища. Разходките с тва желязо си имат своя чар и нотка на приключенски дух а и си е практично за такива като нас. А всъщност го взех за да подсилим малко 4х4 гамата в холдинга за да сме независими от към пътища и тн..
Иначе съм един от малкото дето си паркират джипа пред вкъщи и хвърчат вечер с колелото на кръчма и то на не малко растояние.
Да ви у` еколозите само милски, аз и светльо караме колело тая година. Бръмчите с каруците напред назад за няма нищо..
Така че празни приказки не ми се слушат
kayaso

Post by kayaso »

Струва ми се, че снимките са правени в Лакатишка Рила. /Ако греша - поправи ме/ ако говорим за там, така е - това е една не туристическа част от планината, която не попада в парка. Но какво от това, тук не става дума за тази , или онази територия. Тук става дума за принципно отношение към планините, и към малкото останала дива природа. Съгласен съм, че това е ресурс, който ако се използва разумно, трябва да се усвоява. За това са и тези горски пътища - дърводобив и т.н. Но не ми харесва идеята /ние хората/ да ходим там с машините си за забавление. Разбирам, че това е едно предизвикателство, и сам се убедих в това /с теб, Манев/, когато въртяхме около Кресна.. Да - забавно е, но не се вписва в моите принципи. Струва ми се нагло да се кача на някаква машина, и да нахълтам с нея там, където /вероятно/ животните се опитват да се скрият нас. Шумът, който предизвикваме едва ли е много "приятен" за дивите животни. Със сигурност не е характерен за тяхната среда на обитаване, а това, вероятно им се отразява негативно. Пътните ровини, образувани от камионите в гората са проблем, който малко хора осъзнават до какво води. А ровенето с "4по4" и мотоциклети само го задълбочава. В принципите на карането на колело в планината има един такъв - старай се, като караш да не влачиш задна гума, ако не се налага!
Ще кажете "какво толкова?" Не е така. Света е една твърде сложна система, а връзките в нея са ни доста непознати. Често сме склонни да ги подценяваме по пътя на нашите интереси.

И накрая - не е ли прекалено егоистично спрямо света, да издухаш 20-30 литра дизел през ауспуха за да се забавляваш няколко часа с тези "предизвикателства" ? Направи го с колело, с кайт или с пантите. Без нзачение дали си в куростна местност или в Сибир. Колкото повече от нас мислят и действат така, толкова повече ще се намали негативното влияние над природата... вемсто да се "хвалим" със снимките си! ;)
manev

Post by manev »

kayaso wrote:Струва ми се, че снимките са правени в Лакатишка Рила.

И накрая - не е ли прекалено егоистично спрямо света, да издухаш 20-30 литра дизел през ауспуха за да се забавляваш няколко часа с тези "предизвикателства" ? Направи го с колело, с кайт или с пантите.
На Лакатица са, вярно е
Яска, с колело реки и спотове за кайт трудно се търсят :mrgreen: Всичко е въпрос на самоконтрол и уважение към прородата. Дори в неделя мисията беше да качим колелата на високо и да се метнат от там. Само Филип намаза, другите отпаднаха по семейни причини :mrgreen:
И на Куцаев съм му обещал, зимата като падне големия сняг, да го возя по някой затрупан път нагоре, а той да ме "храни" вътре че съм гаден офроудаджия
Миле беше споделил че на в.Мургаш има големи залежи на места за каране на кайт. Мога ли да те попитам зимата как ще се качим до там ???
Или миналия път като се мотахме из Ощавския регион, не констатирахме че е много удобно и бързо да си прогониш трасетата за Байк ?
kayaso

Post by kayaso »

ако използваш колата за транспорт /при което не нарушаваш защитените територии/, мога да се съглася. Но не ми харесва това да ровиш с тая машина само заради предизвикателството да минеш с нея някакво препятствие.
И аз съм си мислил за кайтене по старопланинското било. Като карам колело съм набелязал доста подходящи места. Често обаче достигането до тях е по 15 километрови черни пътища, което, ако трябва да се качва и слиза пеш го обезсмисля
Трасетата за байк така мога само да ги видя. прогонването им задължително става с колелото
Pecata
Location: Varna, E-mail: pecata70@gmail.com, Skype: petar__popov

Post by Pecata »

Вижте нещо забавно (за някои)
boat_20too_20small.jpg
и нещо красиво.
Pyranha gerd-chile-1600.jpg
toushek

до офф от пътя

Post by toushek »

аре, барабар с мъжете, и аз да съ изкажа малко. :roll:

еколози, меколози, всичките сте прави, обаче аз имам едно наблюдение с мойто возило, дето на Кресна ни нарекоха "едно пиче с една пича въшка отде мина преди малко..."
та с ферозата, макар и не кой знае каква сложна или тежка офф от пътя машина, всеки път става едно и също - тръгваме на някъде с идеята "ще се повозим, докъдето стигне, а после ще правим големия поход до това някъде си".... и резултата е почти винаги един същ....още малко, още малко...и... можем и да го подминем някъдето си още седейки в колата. :oops: И то с най-добри чувства към околната среда и птиците, и катеричките, и пчеличките, и мечките и там, каквото ви дойде на ума.

Така че, недейте да се дърпате толкоз. :geek:
Locked