Обиколка на Тасос

Moderators: graf_bezuhoff, vandobrev

sailing

Re: Язовира на Места

Post by sailing »

Супер си искарахме погребме покарахме колела , времето за декември месец беше топло 15-20 градуса :D е вечерта ни валя дъжд :D
Мойте снимки ще пусна по късно линк към тях.
Малко инфо за тези който мислят да ходят на остров Тасос.
сайта на острова е - http://www.go-thassos.gr" onclick="window.open(this.href);return false;
разписанието на ферибора - http://www.thassos-ferries.gr/schedule-en.html" onclick="window.open(this.href);return false;
искат 20 евро за кола и 3 за човек - в една посока :( :( - кредитни карти не приемат.
вариант - оставяш колата на пристанището - товариш багажа в лодката и гребеш до острова :D - имаш 2 км. до междинния остров и от там 4 км. до Тасос.
По добрия вариант за каране е от гр.Тасос на изток - източната част е по красива и камениста.
За около 5-6 часа се стига до залива преди гр. Алики - добро място за бивак има черен път до залива - да слезе кола ,а и мястото е много красиво там.
Става но само извън сезона - по време на сезона май не , понеже имаше разни разбити подвижни бараки и сцени който сигурно функционират в сезона .
Преди Алики нямя друго удобно място за бивак.
След Алики - до Потос е пак камест брега и от там вече шосето е ниско долу до брега и може на всякаде да се излезе и има доста места за бивакуване.
Нормално за 3 дни може да се обиколи острова.
И както Чачи каза хубавото е ,че може да се кара независимо ако духа силен вятър , избираш си тихата страна на острова за каране :D
Там рядко има вълни е ние случихме такъв ден :D
Извън сезона е най добре там според мен - тихо и спокойно е :D
jorji

Post by jorji »

яко!
graf_bezuhoff

Post by graf_bezuhoff »

Имам една молба - да прекръстите темата на нещо свързано с Тасос, за да могат всички интересуващи се новоприходящи да почерпят от вашия челен опит.

Предполагам не само мен живо ме интересува гребния спорт в съседните страни.
Demo

Re: Обиколка на Тасос

Post by Demo »

Евала Тихо, това е много полезна информация. Трябва да я качим на сайта... качите де ;)
Душата търси романтика, задникът - приключение...
sailing

Post by sailing »

На 6,7 и 8 ноември ще ходим на Тасос
от Стара Загора сме 3 коли , Коцето от Банско 1 кола и Стоян от Благоеград
Ще караме каяци и колела ( май колоиздачите ще са повече :D ) . Две вечери ще бивакуваме в този залив - http://maps.google.com/maps?q=40.618823 ... oramio.all" onclick="window.open(this.href);return false;
Мястото е хубаво миналата година бяхме там от шосето слиза до залива черен път.
Ние ще тръгваме в четвъртък вечерта за да може в петък сутринта към 6 часа да сме в Керамоти за първия ферибот.
Нещо още го нямя разписанието за ноември - http://www.thassos-ferries.gr/schedule-en.html#" onclick="window.open(this.href);return false;
Който иска да заповяда :D
manev

Post by manev »

Тишо
на какво се спи там ... че има вариянт да ви направя една проверка на организацията
сърцат Jumper ... член на "предателски кръг"- Кольо Варварина
sailing

Post by sailing »

на Палатки
graf_bezuhoff

Post by graf_bezuhoff »

Имам желание по принцип.
Дали ще ме пуснат е друг въпрос.
anastas_peykov

Post by anastas_peykov »

Тоз Тасос по вода с каяци ли го обикаляте или с колелета или сте го разделили на годишни етапи. Туй продължение на предната година ли е? :)
sto100jan

Post by sto100jan »

С каяци , с колела ,и с коли :) Миналата година беше така - първия ден с пристигането по-голямата част с пуснахме с лодките и гребахме около 12 км . Обоза през това време беше направил бивака , дойдоха и ни взеха с колите , защото не можехме да стигнем по светло дотам . На втория ден двама човека се пуснаха с колела , останалите отидохме до западната страна - и с лодки . Обаче от западната страна морето беше бурно , и мен ме достраша , и се разходихме с жена ми по градчетата там . Гребците си поиграха около 2 часа , и след 5 км излязоха , после отидохме в Лименас да чакаме ферибота , и така ....
Който дойде - няма да съжалява .
Чичо Манчо , там м/у другото е идиялно за офроуд .
Locked