Бако Бакоооо - техники за самостоятелно спасяване в морето

Реки, описания и статии

Moderators: graf_bezuhoff, vandobrev

Post Reply
User avatar
MILS
Posts: 418
Joined: 05 Dec 2007, 23:16

Бако Бакоооо - техники за самостоятелно спасяване в морето

Post by MILS »

Изминалите празници прекарах в една нетипична за мен обстановка - на нещастници водни туристи. В тяхната изключително неприятна компания прекарах 4 прекрасни дни в гръцкото черноморие на острова Тассос. Иеденето и пиенето - характерни за тези низши люде се редуваха с приятни часове на гребане около стръмните брегове на тази прекрасна земя Тассос.Организацията както винаги е безкрайно малка, но проблемите от нея са значителни. Защо съм се хванал да пиша тук ситуациите които се развиха в морето, естествено главния герой на които и заглавие на темата Людмил "Бако " Тодорофф, нямам точно обяснение
Веднага да кажа, че не съм пряк свидетел на неговото бедствие и страдание , което ме натъжава много.

АНАЛиз :
1. Подлъган от опита си в реките, страдалния образ на лирическия герой потърсил спасение към брега- в случая успешно, което малко ме учудва.
Драги ми смехурковци правенето на ескимоско с туристическа лодка е много по лесно от колкото с лодка за бърза вода и аз горещо препоръчвам на всеки дръзнал да кара туризъм на повече от 1 км от брега да загуби 2 часа от живота си за да се научи да го прави.Но тъй като съм забелязал че туристего брата не ги обича тия работи ето ви малко матрял за разсъждение




както и това



Тук хората показват как се прави и ако не ескимоско то поне може да се потренират тези елементи от спасяването .

2. Нашият тюлен не е сам в бедата си и му помагат неговите нещастни спътници - сигурен съм че за тази си постъпка Йо ще има дълго да съжалява или ако не, да се мъчи в някой си там кръг на АДА.
Не мога да коментирам нейните и на останалите от екипа действия, защото не съм присъствал ни духом, ни телом .
Само ще отбележа, че както е казано от безсмъртните класици на неосоцреализЪма: "Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се"
Поздравления на Йо за стоицизма и търпението, и изразходваните сили, не толкова за завличането на туловището на тюлена на брега, колкото за това да изтърпи неговите премъдри слова. Все пак следващия път се замисли Йо дали си струва усилието - защото който знае "Бако" е сигурен в това, че следващия път е неизбежен като месечен цикъл на монахиня.

3 Групата "Джандема" не знам дали има хоби или не ама и двамата коскуджамити парчета разбирачи на каяк туризма си бяхме били камшика от създалата се ситуация още преди тя да настъпи. И докато аз имах извинение, че се опитвам да предизвикам съдбата на "Бако" която макар и вероятностна беше закономерна то другия н..щ.к (очилат) със нищо не предугади тази весела бъдеща към дадения момент случка.
Извода драги ми смехорани е внимавайте с кой и къде тръгвате и не се притеснявайте да си кажете ако ви е некомфортабилно на тези с които сте имали неблагоразумието да се впуснете в това мило безумство - морския каяк туризъм .

В заключение мога да ви и посъветвам да си разглеждате екипировката и да не се притеснявате да питате "ВОДАчите" туй за кое или онУЙ.Така имате шанс да ги хванете в некадърничество и незнание което води определено задоволство или в най лошия случай ще научите например, че каяка ви има въженце за връзване или теглене.
С много поЗДРАВИ от Бакоти
Last edited by MILS on 08 Mar 2011, 10:53, edited 1 time in total.
User avatar
graf_bezuhoff
Posts: 1091
Joined: 22 Apr 2008, 13:40
Location: София

Re: Бако Бакоооо

Post by graf_bezuhoff »

Лелелеле :shock: Какви сте ги свършили там без мен! Мислех, че изцепките в морския каяк са моя запазена марка... :oops:
Ех, Тасос, Тасос...
User avatar
graf_bezuhoff
Posts: 1091
Joined: 22 Apr 2008, 13:40
Location: София

Re: Бако Бакоооо

Post by graf_bezuhoff »

И все пак... малко разкази на очевидци няма ли да има - снимки-мимки? Може в отделна тема, за да запази tazi назидателния си характер.
User avatar
kayaso
Posts: 650
Joined: 05 Dec 2007, 14:23
Contact:

Re: Бако Бакоооо

Post by kayaso »

Накратко:
Отидохме от завертната страна на острова, за да се чувстват всички комфортно и сигурно. И понеже всички се почувствахме много сигурни, ни е Милс оставихме групата да се върне до колите и поехме обратно към лагера по вода. минутки след това Бако направил първата част от ескимоското и така забедствал. Йо го изтегли до брега, а после и лодката му. Останалите двама останали ... После всички се прибрали живи и здрави, заредени със тема за бъзик за два дни напред.
Пророк си фголем,ей Миле!
хубаво е че повдигна тематаи още по-хубавое, е ако някой положи усилия от това.
Аз също искам да участвам в някоя тренировчица по спасяване в морето, защото е важно. Особено, когато е студено.
User avatar
graf_bezuhoff
Posts: 1091
Joined: 22 Apr 2008, 13:40
Location: София

Re: Бако Бакоооо - техники за самостоятелно спасяване в море

Post by graf_bezuhoff »

Същото място, същата ситуация, нарочно предизвикана.
IMG_4244_resize.JPG
IMG_4245_resize.JPG
IMG_4252_resize.JPG
User avatar
Lina
Posts: 71
Joined: 18 Jun 2009, 10:53
Location: София

Re: Бако Бакоооо - техники за самостоятелно спасяване в море

Post by Lina »

направо по учебник.
страшни сте :clap:
Post Reply