BIC BORNEO или RTM TEMPO

Moderators: graf_bezuhoff, vandobrev

Post Reply
Joro Georgiev
Posts: 1
Joined: 28 Dec 2017, 13:10

BIC BORNEO или RTM TEMPO

Post by Joro Georgiev »

Здравейте на всички,
нов съм като във форума така и в този вид спорт.
Ще Ви помоля за съвет при закупуване на първия ми каяк.
Спрял съм се на горепосочените модели. Вмятам, че освен за разходки ще го ползвам и за риболов но не кой - знае колко професионално, по - скоро ще си разпускам.
Ще се ползва на море и на язовир.
Дилемата ми е следната: Имам жена и две малки деца 3г. и 2г., ще ми се да ги качвам да ги поразхождам с мен от време на време. Жена ми не може да плува и обратно на мен не фен на лодки, мотори, ски и др. такива. Та хили се и ми виха "къде ще ни качваш на това нещо трима удавници". И като се замислих си е права. Но пък няма да откажат да се возят на плитко покрай брега ( до шамандурата и обратно :) . Аз също ще се возя за удоволствие, не мисля да предприемам някакви експедиции и искам по - скоро да ми е комфортно.
Въпросите са ми следните:
1. Трудно ли ще ми се според Вас да карам сам борнеото, разтоянията които ще искам да изминавам с него са 4 - 5км. за ден. Доста по тежък е 35 кг. а темпото тежи 20 кг. и най - вероятно ще ми е трудно да го товаря и разтоварвам.
Товаренето също ще ми някакъв проблем защото пътуваме с кутия за багаж на покрива която е широка 80 см., а гредите са 110 см. но това ще го мисля но по - късен етап.
Поздрави от мен и весели празници!
Post Reply