Point 65 kayak или Wilderness Tsunami

Moderators: graf_bezuhoff, vandobrev

User avatar
sto100jan
Posts: 337
Joined: 10 Dec 2007, 15:59

Re: Point 65 kayak или Wilderness Tsunami

Post by sto100jan »

Не съм пробвал ,тоя сезон явно няма да се организирам за каякуване . Ето ти обяви за каяци в околността на мойто село http://www.blocket.se/goteborg/batar/ka ... 060&c=1065" onclick="window.open(this.href);return false; , ето и за Стокхолмски вилает http://www.blocket.se/stockholm/batar/k ... 060&c=1065" onclick="window.open(this.href);return false; . Можеш да ги разгледаш , но едва ли ще се впечатлиш особено . Употребявани един- два сезона ги продават след октомври , като позамръзне всичко течно тука , но цените не са съвсем за без пари , а и с транспорта до Италия ..... Не знам , да ти кажа :roll: Най-хубаво - или си търси по-упорито на местна почва , или давай по линковете отгоре на форума . :ugeek:
Но - най-хубаво вземи се запиши в някой местен каяк клуб ,вземи няколко различни лодки под наем - нема начин да нема такъв . Така хем ще добиеш представа какво искаш ( щото аз мойта представа я добих една година след като си купих мойта лодка) , хем ще създадеш контакти с приятни хора . Не е толкова важна матриялната част , а преживяването . На ТИД-а хора с брезентови каяци на 40 години ,и с бананки и тутраканки такъв купон си карат , че не е истина напрао 8-)
User avatar
anastas_peykov
Posts: 386
Joined: 25 May 2009, 18:02
Location: Варна
Contact:

Re: Point 65 kayak или Wilderness Tsunami

Post by anastas_peykov »

Незнам защо толкова си се запалил по композитните лодки. Според мен те са за по напреднали каякари които знаят какво точно искат. Композитната лодка си има предимствата но ме съмнява че ще ги усетиш най малко защото нямаш опита с който да ги сравниш. Тая лодка трябва да се пази. Имаш ли условия да я съхраняваш и да я обслужваш? Според мен като за начало си вземи една евтина полиетиленка по универсална, може и втора ръка, дето да носи повече кила за да може да те носи , покарай малко , като ти се даде възможност пробвай и други лодки и чак след това се оглеждай за някоя композитка.
nick
Posts: 4
Joined: 10 Aug 2011, 12:47
Location: Милано, Италия

Re: Point 65 kayak или Wilderness Tsunami

Post by nick »

Нямаше интернет известно време :x Значи тук клуб не знам дали има, но има едно изкуствено езеро и там има каяци, там може да се наеме и да се пробват различни модели. А композитните ми харесаха повече защото пластмасовите ми изглеждат някакси по-дървени, разбрах и че можели да се деформират от извънгабаритни товари каквито тук има в наличност :mrgreen: Но сте прави, първо трябва да пробвам различни лодки и тогава да се спра на някоя, само дето тези които вече си харесах, тук май не мога да ги намеря за проба... А какво трябва да знам за подръжката на композитния каяк? Нещо по-сложно за изпълнение ли има? А за съхранението още не е ясно, мисля че все ще се намери някой който да ми услужи с тавана на гаража си :mrgreen: То и аз самия не съм установен на постоянен адрес все още, всичко е в процес на доизясняване и доуреждане. Налице е само колата, комби :mrgreen: И най напред ще си дооборудвам напречните греди за превоз на каяци, после ще вземам по някой модел под наем за проба и така ;) Междувременно някой ако попадне на обява за продажба на някой от дискутираните каяци да свирка :)
User avatar
anastas_peykov
Posts: 386
Joined: 25 May 2009, 18:02
Location: Варна
Contact:

Re: Point 65 kayak или Wilderness Tsunami

Post by anastas_peykov »

Наистина композитките са по лъскави и грабват окото на витрината но след една година експлоатация ако не я пазиш и не знаеш как да я караш , лъскавата композитка ще заприлича на гробница. Вярно е че лесно се оправя , но също вярно е че никога няма да се наканиш да я ре-разкрасяваш.Единствените предимства на композитките и по специално карбонките пред полиетиленките е че са по-леки и имат по-малко съпротивление. Аз лично ако си купувам някой ден карбонова лодка ще е или някоя яка морска пила или някоя рейсърска бегачка. За всички останали случаи според мен пластмасата е по правилния материал а и надявам се че карбона няма да е вечно толкова скъп. Според мен на тебе като за сефте ти трябва универсална и небрежна полиетиленка дето да може да я караш навсякъде за да разбереш къде най-много ти харесва да копаш.
User avatar
DIDO VN
Posts: 33
Joined: 14 May 2009, 16:31
Location: varna

Re: Point 65 kayak или Wilderness Tsunami

Post by DIDO VN »

Композитните лодки не омекват като ги напече слънцето :rolling:
User avatar
Pecata
Posts: 412
Joined: 02 Nov 2008, 19:16
Location: Varna, E-mail: pecata70@gmail.com, Skype: petar__popov
Contact:

Re: Point 65 kayak или Wilderness Tsunami

Post by Pecata »

DIDO VN wrote:Композитните лодки не омекват като ги напече слънцето :rolling:
Image
Ако някой ден се засечем на някой поход, ще ти покажа едни полиетиленови лодки, дето при превозване по магистрала със над 100км/ч се къса теглича и барабар с ремаркето се забиват челно в един мерцедес, който не е карал с по малко от 150км/ч.. Сметни си сам силата и скоростта на удъра! Тези лодки и до ден днешен си плуват насам натам. Ако обаче бяха композитки, интересно ми е на колко хиляди трески щяха да бъдат?
Ще ти кажа и друг случай.
На Искъра един Прион двойка се обръща и водата го сгъва на една от колоните на един мост. След като го извадили са го оставили на слънцето и след 30-40 минути лодката се изправя. И при този случай, ако лодката е била композитна е щало да стане лодка на 2 части!
Така че омекването май не е недостатък и полиетилена си остава по-здрав и по-практичен!
Post Reply