Акция Чиста Беглика

Moderators: graf_bezuhoff, vandobrev

Locked
pirateria
Posts: 1
Joined: 19 May 2009, 22:43
Location: гората...

Акция Чиста Беглика

Post by pirateria »

От 12 до 14 юни сдружение „Байкария“ организира акция „Чиста Беглика” за почистване на крайбрежието на язовир Голям Беглик - община Батак, Западни Родопи. Районът на действие ще бъдат защитените местности Самодивска поляна, Чатъма и Батлъбоаз. Инициативата е провокирана от желанието на „байкарийците” за постигане на устойчиво развитие в района на областта Беглика. Партньори на проявата са РИОСВ – гр. Пазарджик, РУГ – гр. Пазарджик и община Батак.

Така се постява началото и на теренните работи преди започването на второто издание на Беглика Фест (5 – 9 август) – фестивалът, съчетаващ музика, спорт, арт и еко прояви, свързани с пълноценното общуване с природата.

Желаещите да се включат е необходимо да имат подсигурени средства за бивакуване и храна. Сдружение „Байкария“ осигурява необходимите чували и ръкавици. Районът на язовир Голям Беглик не се обслужва от обществен транспорт, поради което е необходимо участниците сами да се придвижат до мястото на почистването.



Програма на събитието:

12 юни – 09.00 ч. Сборен пункт – къмпинга в местността Самодивска поляна, разположен на 1 км западно от стената на язовир Голям Беглик. Разпределение на групите, разяснения и транспортиране до местата за почистване. Установяване на палаткови лагери и начало на почистването.


13 – 14 юни. Почистване на териториите и извозване на събраните отпадъци.


Заповядайте!


Актуални снимки от състоянието на бреговата ивица в района на ЗМ "Батлъбоаз" и ЗМ "Самодивска поляна" - http://bikearea.org/node/1743" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
vandobrev
Posts: 889
Joined: 12 Dec 2007, 19:21
Location: София
Contact:

Re: Акция Чиста Беглика

Post by vandobrev »

Супер ама ние сме тогава на Арда.Като си спомня миналата година как беше може би и тази и ние ще трябва да направим едно почистване там
пирон-дюбел
Отбрана Ямболска Каратека(ОЯК)
http://www.vandobrev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Locked