Една добра новина

Moderators: graf_bezuhoff, vandobrev

User avatar
manev
Posts: 2925
Joined: 05 Dec 2007, 21:04
Location: София
Contact:

Re: Една добра новина

Post by manev »

яли сте риба и двамата ..кви каверни в тая скала ..ти поне ги разбираш нещата ;) Чачи пак не е слушал и пали фитили по тоя въпрос. Не е 2 километра а 2 метра. Както написах при проверка на документите за гората която е в ляво от моста за Ощава пишеше "предвидена за заливане 1метър.
Ако е 2 километра то значи че нулата ще е някъде над каскадата. От ханчето до разклона за моста са около 1100 метра останалите ги пиши за сметка на района на "Каскадата". Сметни сега приблизителната денивилация от "каскадата" до на "Чачи Губернията" и ще видиш че това са абсолютни локуми. А моста на Ощава нема да издяни на тия галимации. А що се отнася до трасето: точно след завоя покрай поляната на Чачи реката там е с изместено корито. Преди е минавала през широкото което е на входа на "Шейтан дере" но е изместено в сегашния и вид. За това и в участъка м/у завоя и моста на Е79 дясния бряг е абсолютен сипей, защото е копано. Района до колкото знам е в натура 2000 вече, а веднага щом пресече моста дясния бряг се води границата на резервата. За това и тия предприемачи не смеят да се излагат на риска да строят. Ако имаше обаче институция която да ги провери, почти съм убеден че по документи строят и усвояват средства ;)
И аз съм против тия ВЕЦ-ове но мразим да се спекулира с информацията и да се палят фитилите на хората безпричинно.
сърцат Jumper ... член на "предателски кръг"- Кольо Варварина
User avatar
kayaso
Posts: 650
Joined: 05 Dec 2007, 14:23
Contact:

Re: Една добра новина

Post by kayaso »

инфото ми е от чоек работил за фирмата, 'дето щяла да строи там! друго не мога да ти кажа!
колкото до разстоянията, не съм ги мерил а и не мога да преценя.
Каверни на всякъде може да има! Дори и ощавската река /Шейтан дере/ може да бъде причина. По-точно някогашно нейно легло. но това с каверните може и да е само привидно оправдание! Няма значение,важното е да стоят по-дълго далеч от реката!
dan4o
Posts: 43
Joined: 06 Dec 2007, 10:41

Re: Една добра новина

Post by dan4o »

Според мен всичките тези приказки за голям язовир и завиряване на половината дефиле са информация от типа "една жена на пазара каза че ...." ;) едва ли нещо такова ще стане в действителност.
Locked