Молба за информация

Българско каяк общество

Moderator: vandobrev

User avatar
graf_bezuhoff
Posts: 1091
Joined: 22 Apr 2008, 13:40
Location: София

Re: Молба за информация

Post by graf_bezuhoff »

manev wrote: проблема става много сериозен след като днес поговорих с Йована ... случили са се едни неща там и трябва да се реагира моментално ... ще изясня ситуацията но нека юристите кажат първо какъв е пътя ... дори и нищо да не стане поне за себе си ще сме на чисто че сме опитали !!!
Робо ! търси авери от мааалата там .. ще трябват
Чиче, ще се радвам ако участвам в брифинг, в който да науча подробностите. Най-смешното е, че аз ти и Йована бяхме на една маса и нищо не съм чул, ама то не случайно съм Безухофф... Искам да кажа, не се сърди, ако задавам въпроси, които би трябвало да се разбират от само себе си.
User avatar
manev
Posts: 2925
Joined: 05 Dec 2007, 21:04
Location: София
Contact:

Re: Молба за информация

Post by manev »

http://www3.moew.government.bg/?show=top&cid=66&lang=bg
последен шанс ! трайте си още ...
Йо виж сроковете ...
сърцат Jumper ... член на "предателски кръг"- Кольо Варварина
Yovana
Posts: 49
Joined: 27 Feb 2009, 15:00
Location: София
Contact:

Re: Молба за информация

Post by Yovana »

срокът за представяне на писмени становища е до 22.06.2013 г.:) но до края на януари е добре да сме готови
User avatar
MILS
Posts: 418
Joined: 05 Dec 2007, 23:16

Re: Молба за информация

Post by MILS »

Димитре ,трай си ти ,че това пикливо сдужение го представлява " управителен съвет". Ама като ви Знам кви "сте" бързи този срок 26 06 2013 направо сте го изпуснали.
User avatar
manev
Posts: 2925
Joined: 05 Dec 2007, 21:04
Location: София
Contact:

Re: Молба за информация

Post by manev »

Съда е приел жалбата за Арда и я е пратил на министерството ... стискайте палци.
Другата седмица ще пуснем обобщена информация за конкретния случай.
сърцат Jumper ... член на "предателски кръг"- Кольо Варварина
User avatar
manev
Posts: 2925
Joined: 05 Dec 2007, 21:04
Location: София
Contact:

Re: Молба за информация

Post by manev »

Днес ходих на организирано събитие по повод някои промени или предстоящи такива във законите за водите. Присъстваха от абослютно всички министерства, агенции, сдружения , дирекции и тн. Основно касаеше една промяна в закона която засягаше дигите по Дунава но всъщност автоматично засяга всички реки и водоеми. Като допълнение се засягаше и предстоящите програми и промени по въпроса с бедствията които се оказват често тясно свързани с по горното. Единствено от енергетиката нямаше хора ...които всъщност са най голям проблем за всичко.


Това което разбрах че дигите са под контрола на напоителни системи и те самите искат да променят статута на терените около тях и да поемат контрола така че нищо да не им пречи. В очите на другите обаче седеша че това е предтекст всъщност да заграбят дърветата по бреговете и да изсечат всичко (в тяхна полза). От там вече тръгна и голямата полемика, спорове и заплахи.

Проблема седи като ведомствена разправия но реално е основата на всичко което се случва по реките. Не е ясно чии са бреговете защо прочистване за едни е да се отстранят затлачените и паднали дървета а за други е да се изреже всичко по брега. Луда работа и като за капак искат да създадат още някаква агенция че калабълака да е още по голям.

Има някаква инициатива на Напоителните и Защита на населението за промени ... но се каза с половин уста и не се и разбра. След като любимата ми басейнова Пловдив сподели че към 2015 ще се интегрират тепърва промените за защита от наводнения беше съвсем на време да взема думата и да ги питам до тогава какво правиме със затлачените реки, удавените, потопите, съксаните диги ?!? чакаме ли ?? ... нулев отговор.
Тези администрации са обсолютно убедени че нямаме измервателни уреди по реките и че и да имаме няма за какво да ги ползваме !!! ... малко ме втрещиха. ... щяло и да бъде много скъпо ако се налагало по често да се ъпдейтва информацията !

На три пъти успях да им взема думата и засегнах сериозно този проблем но главните заинтересовани се отдръпваха и не коментираха абсолютно нищо. Типична картинка по нашенски ...
На хората които хвърлиха някакъв ресурс за да реализираме съвместна дейност с гражданска защита мога само да им споделя че са си загубили времето ... не ги интересувате и не ви броят и за пет пари ... нито пък ще се вслушат в мнението ни.

Все пак имаше хора които взеха отношение и ще се опитам да потърся контак с тях ако се налага. Проблема е да спрат да сечат и да почнат да махат само падналите и насъбрали се дървета. Съответно и да има постоянно наблюдения за такива случаи както и това да има ясен закон по който да се отстраняват.


Сега по нашия ресор ...
За Струма е ясно че Балкани и ние продължаваме и наблюдаваме активно Кресненските как разрушават всичко и че няма да се откажем. Абсолютно всички сдружения потвърдиха ча проблемите там идват от лошите стопани и от това че се ползват 50 годишни методи. Белите по наводненията са ясен пример.
за Поречието на Тунджа се оказа че има една дама която ръководи сдружение което гони с всякакви възможни похвати всички които ровят по реката. Изпуснах я в калабалъка но ще намеря контакт с нея и ще помоля клубовете там да и обърнат внимание.
Родопите е нещо с което всички трябва да се заемем защото там е трагедия. Поговорих с хората и всичко зависи от това да държим контакт, да подаваме информация и естествено сигнали и за най малкото нещо. За конкретен случай сеч, затлачване, строеж и тн. .. тел 112 по върши работа ..по техен съвет :)
Това е "накратко" но не трябва да се даваме защото вчера минавайки покрай Благоевградска установих че тази река категорично сме я изгубили .. и малкото интересни (с изключение на първия бързей) участъци са засипани от копаенето на изкопа за тръбата на ВЕЦ-те там .... самото и корито е още по стеснено и вече може на места да се прескочи реката. .. да видим напролет ... но реално започнахме да губим по една река всяка година ...
сърцат Jumper ... член на "предателски кръг"- Кольо Варварина
User avatar
minimiro
Posts: 798
Joined: 30 Jan 2009, 01:10
Location: Варна
Contact:

Re: Молба за информация

Post by minimiro »

Aз мисла ,че нещата тотално са извън пътя вече...
Никой не го ебе закони, правила и правилници, секи си прай квот си иска и къса парчета колкот мое да си отвори устата.
Реки се преебават заради вецове дето по 3/4 от годината седат сухи, гори и планини се сечат поголовно... а тия дето требва да вардат зимат по 20 лв . на ръка и се праат че не знаят къде кво става. В горите дивеч не остана, секи сульо и пульо с разрешително или без трепе на поразия.
Рибата я я тровят, я с ток, я с карбит я трепат.... тоя народ е обезумял нацяло.
Дали не е време за Канада, па дако сервитьор бакшиш или квото там?!?!
User avatar
manev
Posts: 2925
Joined: 05 Dec 2007, 21:04
Location: София
Contact:

Re: Молба за информация

Post by manev »

http://www.bnews.bg/article-66707 на кой ли гепиха снимката :)
Това се очаква за тази година и тези структури ще са водещите във водоемите. Всички много са им сърдити но честно казано не ги познавам и не заставам зад никакви каузи вече докато не се убедя лично.
М/у другото вчера от страна на Еко сдруженията и подобни видях доста нагло и арогантно държание и е хубаво че стоим настрани и не си мешаме капите с такъв тип сдружения.
minimiro wrote:Aз мисла ,че нещата тотално са извън пътя вече...

Така е Миро но някак си трябва да се интегрираме по тяхната схема. Най уязвимото им място по мой наблюдения са си самите те. С викане, подскачане и скандирания по площади и форуми никва работа не вършиш обикновено. В една река толкова структури има в момента че просто трябват юристи и пари за да ги биеш с техните си закони и недомислици.
Пак ти казвам на съвсем различни планети живеем и съвсем различно гледат от нас на водните обекти.
Единствено един от директорите обясни че - "и аз обичам птичките, пчеличките и природата ...ама мрът хора и няма да ги поставя на второ място"
сърцат Jumper ... член на "предателски кръг"- Кольо Варварина
Post Reply