Становище Струма 2010

Модератор: graf_bezuhoff

Заключено
Аватар
manev
Мнения: 2925
Регистриран на: 05 Дек 2007, 21:04
Location: София
Обратна връзка:

Становище Струма 2010

Мнение от manev »

Понеже ми писна от официалности набързо нахвърлях едно писмо което разпратих до всички Струмски герои. Самото то е инспирирано от последните култови интрижки по реката както и от това че почваме да газиме в дълбокото поемайки някои инициативи. Надявам се да съм го написал от името на всички и да няма сърдити. Даваме апел ненещата да се изчистят и повече да няма хора които да твърдят че не са информирани или работят за чужди интереси. Съвсем ясно съм написал в края му какво ще направи ние ако нещата си останат същите. Не ми пука за ничий бизнес и амбции, но ми е кеф когато има тълпа по реката и се работи тя да бъде удобно и красиво място. Ние си се знаем що за стока сме и какво можем да направим, останалите ако не искат да бъдат такива това не трябва да бъде наш проблем.

Здравейте на всички
След последното събитие на Струма отново се пое темата за отношенията ни и присъствието ни на реката. В личен план ми омръзна да слушам едни и същи приказки и обещания в последните години. Непрекъснатите нападки и интриги свързани със всеки един от нас станаха част от ежедневието ни там и вече сериозно започват да пречат на отношенията ни един към друг. Преди всичко искам да подчертая от името на Българско Каяк Общество че това писмо не е опит да реферстваме и посредничим на клубовете извършващи дейност по Струма. Каквото и да се поеме като инициатива, вечно има някой неразбрал и против. Други пък редовно обещават да направят нещо и съответно си остават само обещанията. Абсолютно през последните години наблюдавам как всеки си има амбициите да се развива, като рови непрекъснато да придобие някое имотче покрай реката, докопа някое проектче или просто награби някоя поляна така че да не може другите да я ползват. Тове естествено се прави "скришом" от останалите и се прикрива старателно за да не вземе някой да "разбере". През останалото време всеки вика "дайте да дадем" и ако се намери някой балама да се върже е добре дошло за всички. В същото време едни сляпо вярващи идиоти, пътувайки по страните в които този спорт отдавна е измислен ръчкат по реката и терените, но непрекъснато се замесват с интригите на дадени амбиции. Едно искам да ви припомня.
Никой не може да има реката и никой не може да бъде най-големия без покрепата на хората около него.
...Дотук с философиите...
В настоящото писмо се уведомяват всички "личности" и предприемачи по реката че се прие идеята до 15.02.2010 г. Всеки един да изготви становище и то да бъде представено официално пред другите на някакво импровизирано събрание. В него трябва да се наблегне на темите за подръжка на реката, някои основни правила относно съвместното ни съжителстване там, начин на провеждане на състезания и събитя, идеи за такива. Всякакви идеи за изграждане на трасета, стълбища, паркоместа трябва да бъдат подробно описани и придружени със смислено мотивиращо обяснение. Нека не забравяме и съвместната ни работа със Общините стопанисващи терените около реката и това че в последно време проявяват заинтересованост относно развитието на района. Ако успеем да се провалим и пред тях заради класичиските ни изпълнения това ще знак че започваме да се закопаваме сами.
Напомням че БКО е създадено от ентусиасти и развива само и единствено спортна дейност по реката. Неговата политика е да говори в "множествено число" и всеки един негов член или сподвижник все още вярва че разговаря с искрени и мотивирани хора. Ако рафтинга продължава да говори с голямото "АЗ" напред ситуацията няма да се промени. Както се вижда ние си имаме ресурса и мотивацията, но е време всички да почнат да дават по малко от себе си.
Искрено вярваме че след като се съберат достатъчно идеи и предложения за реката ще може да се разпределят задачите и всеки ще е информиран какво се случва. Всеки поел някаква отговорност ще има пълното право да я изпълни без никой да му държи сметка по какъв начин ще я реализира. По този начин не би трябвало да има хора които са неинформирани и неангажирани. Ако и след тази инициатива нещата си останат същите, ние ще си продължим по нашият път и повече не желаем да помагаме на хора които нямат уважение един към друг.
Благодарим предварително
Българско Каяк Общество
сърцат Jumper ... член на "предателски кръг"- Кольо Варварина
Заключено